Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Lund

Vi är RKUF Lund!

Vi är unga som arbetar för unga och tror på allas möjlighet att påverka. Vi jobbar för en hållbar värld där barn och unga mår bra och känner sig trygga.

I Lund hjälper Röda Korsets Ungdomsförbund till med läxor, chattar med unga om det som kan kännas jobbigt och svårt och pratar med skolelever om asylfrågor. Vi träffar ensamkommande unga som nyligen har kommit till Sverige och våra frukostklubbar ser till att skolbarn får en bra start på dagen. Läs mer om våra verksamheter i flikarna till vänster.

Här kan du läsa vår verksamhetsplan för 2023.

Håll dig uppdaterad om allt skoj som händer inom Röda Korsets Ungdomsförbund Lund genom att följa oss på Facebook och Instagram!
Facebook: Röda Korsets Ungdomsförbund Lund
Instagram: @RKUFLUND

RKUF Lund

RKUF Lund

Har du några frågor eller funderingar kring föreningen? Kanske vill du engagera dig eller samarbeta på något sätt? Inga frågor är för stora eller små – hör av dig till oss!

Lediga uppdrag i Lund

Här hittar du alla frivilliguppdrag som finns ute i Lund just nu! Du kan även se våra digitala uppdrag som inte är platsspecifika.

Visar 3 uppdrag av 3

Vad vi gör i Lund

Lund

Kompisgrupp

Kompisgruppen är en verksamhet som vänder sig till ensamkommande ungdomar. Varje vecka anordnar vi olika aktiviteter tillsammans, vi bestämmer gemensamt i gruppen vad vi ska hitta på. Maila oss om du har några funderingar eller vill vara med!

Lund

Jourhavande kompis

Jourhavande Kompis tar emot chattsamtal från barn och unga upp till 25 år. Chatten är öppen för alla, oavsett vem en är eller var i Sverige en befinner sig.

Lund

Frukostklubben

Vi har en Frukostklubb på en skola i Lund där det skapas en trygg plats för eleverna att samlas. Vi gör iordning, serverar och städar undan frukost, och umgås med varandra och med eleverna på skolan. Vi söker nya frivilliga just nu! Maila oss om du vill bli frivillig i Frukostklubben.

Lund

På Flykt

Rollspelet På Flykt är en gratis workshop som vi håller runt om i Skåne för att öka förståelsen kring vad det kan innebära att vara på flykt. Hör av dig om du vill bli frivillig i vår grupp eller boka in oss på din skola, förening eller arbetsplats. Just nu söker vi nya frivilliga till vår grupp!

Lund

Läxhjälp Online

Läxhjälp Online är en läxhjälp på nätet som bemannas av frivilliga. Den digital läxhjälpen är för elever som går i grundskola och på gymnasiet. Hör av dig om du vill bli frivillig i vår digitala läxhjälp eller om du har frågor kring den!

Lund

RKUF-podden

RKUF-podden är en podd av unga, för unga. Den berör både lokala och nationella samhällsfrågor på ett tydligt och enkelt sätt. Vissa ämnen kan lätt bli tunga och svårförstådda, men är samtidigt väldigt viktiga att prata om. Dessa vill vi lyfta och diskutera. Vill du engagera dig i podcasten - hör av dig till oss!

Klimatworkshop

Klimatworkshop

Syftet är att sprida kunskap om klimatfrågor och starta diskussion. Vi vill skapa ett forum där man kan prata öppet om alla möjliga funderingar och känslor de har gällande miljön. Vi vill göra ungdomar i Lund mer insatta i miljöfrågor och att de ska lära sig vad de själva kan göra i sin vardag. Workshopen kommer ha olika tema och fokusområden. Vi kommer att ta in aktuella föreläsare. Målgruppen riktar sig både till yngre och äldre barn. Nu söker vi nya frivilliga som kan vara med i denna nya verksamhet!

Kontakta Röda Korsets Ungdomsförbund i Lund

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?