På Flykt

Rollspelet På Flykt är en gratis workshop som vi håller i skolor för att öka förståelsen kring vad det kan innebära att vara på flykt.
Rollspelet På Flykt är en gratis workshop som vi håller i skolor för att öka förståelsen kring vad det kan innebära att vara på flykt.

På flykt - Ett rollspel hämtat ur verkligheten

Det har aldrig varit så många människor på flykt som idag. Det pratas om asyl och migration på nyheterna men det kan vara svårt att ta till sig informationen och förstå vad den kan innebära. I rollspelet På Flykt simuleras situationer som kan uppstå om en tvingas fly från sitt land. Rollspelet är baserat på vittnesmål från familjer som tvingats fly och framtaget för att göra siffror och information till någonting som känns i magen. Vill du lyfta frågor om migration och mänskliga rättigheter i din klass eller för en större grupp?

Vi håller oftast workshopen för skolklasser men håller också workshopen gratis för högskolor, organisationer och arbetsplatser. Längre ner hittar du information om hur du bokar in workshopen På Flykt - du kan välja om du vill ha den fysiskt eller digitalt.

 

”Sjukt lärorikt. Man lever sig in. Man mår väldigt dåligt när man känner/tänker att människor genomgår detta. Denna process kan innebära efterskalv i ens person. Tack! Det var givande”

– deltagare på Sahlgrenska Akademin i Göteborg

Boka rollspelet På Flykt

Den fysiska Workshopen tar 2 och den digitala workshopen tar 1 timme. De som håller i spelet är frivilliga workshopledare. Skicka er bokningsförfrågan här, det är gratis! 

Observera att vi endast tar emot bokningar under perioden september - maj.

Boka På Flykt: Gymnasie- och högskolor

Klicka här för att boka

Boka På Flykt: Företag, organisationer och myndigheter

Klicka här för att boka

På flykt digitala spel: Verklighetens flykt

Vill du boka vår digitala workshop? Boka På Flykt som vanligt och ange i bokningen om ni vill köra digitala varianten. Den digitala workshopen bygger på våra digitala simulering Verklighetens flykt. Om du vill kan du testa den digitala simuleringen som bygger på det som verklighet för miljontals unga på flykt i världen idag. Verklighetens flykt tar ungefär 4 minuter.

Testa Verklighetens Flykt

På Flykt-grupper

I Lund, Stockholm, Uppsala och Växjö har våra lokalföreningar På flykt-grupper. Det är grupper med frivilliga workshopledare som tar emot bokningar och kör På flykt-workshopen i skolor på sin ort. Vi har också en nationell grupp för workshopledare. De håller workshopen på andra orter.

Engagera dig i På Flykt

Fältet är obligatoriskt.
Fältet är obligatoriskt.
Fältet är obligatoriskt.
Fältet ska vara i "{0}"-format.
Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.
Samtycke

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Engagera dig idag!
Marta Lund

Verksamhetsutvecklare På Flykt

Umeå