Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

På Flykt

Rollspelet På Flykt är en gratis workshop som vi håller i skolor för att öka förståelsen kring vad det kan innebära att vara på flykt.
Rollspelet På Flykt är en gratis workshop som vi håller i skolor för att öka förståelsen kring vad det kan innebära att vara på flykt.

På flykt - Ett rollspel hämtat ur verkligheten

Aldrig har så många människor varit på flykt som idag. I rollspelet På Flykt simuleras situationer som kan uppstå om en tvingas fly från sitt land. Rollspelet är baserat på vittnesmål från familjer som tvingats fly och framtaget för att göra siffror och information till någonting som känns i magen. Vill du lyfta frågor om migration och mänskliga rättigheter i din klass eller för en större grupp?

Vi håller oftast workshopen för skolklasser men håller också workshopen gratis för högskolor, organisationer och arbetsplatser. Längre ner hittar du infomation om hur du bokar in workshopen På Flykt - du kan välja om du vill ha den fysiskt eller digitalt.

 

”Sjukt lärorikt. Man lever sig in. Man mår väldigt dåligt när man känner/tänker att människor genomgår detta. Denna process kan innebära efterskalv i ens person. Tack! Det var givande”

– deltagare på Sahlgrenska Akademin i Göteborg

Boka fysiska rollspelet På Flykt

Det fysiska spelet håller vi framförallt för skolklasser men kan hållas för andra grupper också. Spelet tar 2 timmar och de som håller i spelet är frivilliga workshopledare. Skicka er bokningsförfrågan här, det är gratis!

Observera att vi endast tar emot bokningar under perioden september - maj.

Boka På Flykt: Gymnasie- och högskolor i övriga Sverige

Klicka här för att boka

Boka På Flykt: Företag, organisationer och myndigheter

Klicka här för att boka

På flykt digitala spel: Verklighetens flykt

Vill du boka vår digitala workshop? Boka På Flykt som vanligt och ange i bokningen om ni vill köra digitala varianten. Den digitala workshopen bygger på våra digitala simulering Verklighetens flykt. Om du vill kan du testa den digitala simuleringen som bygger på det som verklighet för miljontals unga på flykt i världen idag. Verklighetens flykt tar ungefär 4 minuter.

Testa Verklighetens Flykt

På Flykt-grupper i landet

Våra lokalföreningar har På flykt-grupper på några ställen i landet. Det är alltså grupper med frivilliga workshop-ledare som tar emot bokningar och kör På flykt-workshopen i skolor på sin ort. Om du vill bli På flykt- woskhopledare och bor i tex Skåne kan du höra av dig till Skåne-gruppen om att bli frivillig. 

Här hittar du våra På flykt-grupper i landet:

Skåne

På Flykt Skåne

Växjö

På Flykt Växjö

Uppsala

På Flykt Uppsala

Stockholm

På Flykt Stockholm

Engagera dig i På Flykt

Fältet är obligatoriskt.
Fältet är obligatoriskt.
Fältet är obligatoriskt.
Fältet ska vara i "{0}"-format.
Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.
Samtycke

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Bli volontär idag!
Marta Lund

Verksamhetsutvecklare På Flykt

Umeå