Starta förening

Vad kul att du som är intresserad av att starta upp en lokalförening inom Röda Korsets Ungdomsförbund har hittat hit! Välkommen!
Vad kul att du som är intresserad av att starta upp en lokalförening inom Röda Korsets Ungdomsförbund har hittat hit! Välkommen!

I detta kapitel presenteras en steg för steg-guide i hur ni startar en förening där just du bor. Kapitlet är laddat med tips och förklaringar för att göra det så enkelt som möjligt. Självklart så finns ungdomsförbundets fantastiska föreningsutvecklare som stöd och coacher om ni önskar hjälp på vägen. Skicka bara ett mail till rkuf@redcross.se så hjälps vi åt på resan!

Så varför behövs en förening?

Röda Korsets Ungdomsförbunds organisation baseras på lokalföreningar som finns spridda runt om i landet. Ungdomsförbundet tycker nämligen att demokratiska föreningar där barn och unga får vara med är det bästa sättet för att kunna göra skillnad på riktigt! Föreningarna samlar upp/möjliggör engagemang och driver verksamheter som förbättrar samhället där du bor.

Lokalföreningar träffas dessutom nationellt en gång per år och diskuterar/bestämmer vad och hur hela Röda Korsets Ungdomsförbund ska arbeta och tycka. Det är alltså lokalföreningarna som är den viktigaste länken i organisationen för att vi tillsammans ska kunna samla upp och möjliggöra lokalt engagemang, samt skapa ett mer humant samhälle!

Bilagor till kapitlet

Mall: Ansökan Uppstart Lokalförening

Mall: Blankett för ansökan om organisationsnummer hos Skatteverket