Riksårsmötet 2022: Uppsala 20-22 maj!

Riksårsmötet är vårt högsta beslutande organ, där alla medlemmar har chansen att påverka organisationens framtid och göra sin röst hörd.
Riksårsmötet är vårt högsta beslutande organ, där alla medlemmar har chansen att påverka organisationens framtid och göra sin röst hörd.

Årets viktigaste händelse i vår medlemsstyrda organisation!

Varje år i början av sommaren pågår något alldeles extra speciellt i Röda Korsets Ungdomsförbund. Nämligen vårt Riksårsmöte! Riksårsmötet är det tillfället vi har för att samlas, ta beslut om hur organisationen ska funka och hur den ska ledas.

Bli ombud!

Alla som vill kan bli ombud och få den stora äran att representera sin förening på Riksårsmötet. Det är en unik chans att påverka hela Röda Korsets Ungdomsförbund och en får se hur vårt nationella föreningsdemokratiska arbete går till på nära håll! Klart att en vill ta möjligheten att representera sin förening på platsen där allt händer.

Vill du vara med? Läs mer om hur det går till att vara med som ombud.

Hur är det att delta på Riksårsmötet?

Mirja som var ombud på Riksårsmötet 2019 beskriver sin upplevelse.

Skriv en motion

Är du medlem och har ett förslag på hur Röda Korsets Ungdomsförbund kan utvecklas som organisation? Något som du vill att ombuden på Riksårsmötet ska ta upp och besluta om? Eller är det kanske något i förbundsstyrelsens förslag (proposition) som du inte håller med om? Gör då din röst hörd genom att skicka in en motion. 

En motion till Riksårsmötet är ett förslag från en enskild medlem, en grupp av medlemmar eller en hel lokalförening. Alla motioner som skickas in får ett svar från förbundsstyrelsen. Alla motioner (oavsett vad förbundsstyrelsen svarat) sätts även upp på Påverkanstorget, där ombuden på plats får diskutera kring varje förslag. Sedan är det upp till ombuden – alltså lokalföreningarnas utvalda representanter – att tillsammans fatta ett demokratiskt beslut.

Vill du lämna in en motion? Mejla din motion till forbundsstyrelsen@redcross.se senast den 25 mars.