Riksårsmötet 2024: 7-9 juni i Uppsala

Riksårsmötet är vårt högsta beslutande organ, där alla medlemmar har chansen att påverka organisationens framtid och göra sin röst hörd.
Riksårsmötet är vårt högsta beslutande organ, där alla medlemmar har chansen att påverka organisationens framtid och göra sin röst hörd.

Årets viktigaste händelse i vår medlemsstyrda organisation!

Riksårsmötet är det tillfället vi har för att samlas, ta beslut om hur organisationen ska funka och hur den ska ledas. Riksårsmötet 2024 kommer äga rum i Uppsala mellan den 7:e och 9:e juni 2024. 

Bli ombud!

Alla som vill kan bli ombud och få den stora äran att representera sin förening på Riksårsmötet. Det är en unik chans att påverka hela organisationen och samtidigt få se hur vårt nationella föreningsdemokratiska arbete går till på nära håll! Vill du vara med som ombud? Läs mer om hur det går till att vara med som ombud.

Anmälan är öppen!

Alla medlemmar som ska delta måste anmäla sig. Det gäller även ombud som har valts in av en lokalföreningsstyrelse, förbundsstyrelsen, valberedningen, revisorer, nominerade och observatörer. På så sätt vet vi när och hur du kommer delta på RÅM!

Anmäl dig via länken här!

Skriv en motion och förändra RKUF!

Är du medlem och har ett förslag på hur RKUF kan utvecklas? Gör då din röst hörd genom att skicka in en motion, det vill säga ett förslag på förändring! Alla motioner som skickas till RKUF hanteras och beslutas om under Riksårsmötet. Hur motionerna tas vidare är upp till lokalföreningarnas utvalda representanter att bestämma.

Läs mer om motioner här!

Q&A om Riksårsmötet

Har du frågor om Riksårsmötet? Kanske undrar du när du ska vara på plats inför årets möte, hur du ska boka din resan eller vad som händer om du blir sjuk och inte kan närvara? Vi har nu samlat in och svarat på de vanligaste frågorna vi får om Riksårsmötet på en och samma plats! Läs mer via länken nedan.

Läs vår Q&A här!

Har du frågor om Riksårsmötet? Mejla oss!