Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

MOVE

MOVE är en helg som vi har varje år, där vi tillsammans lär känna varandra och tar del av intressanta föreläsningar och workshops.
MOVE är en helg som vi har varje år, där vi tillsammans lär känna varandra och tar del av intressanta föreläsningar och workshops.

MOVE - Årets mest inspirerande helg!

Vi bjuder in dig som är med i någon av Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter eller aktiviteter till en rolig helg.

Varje år anordnas en helg som vi kallar för MOVE-helgen där vi ger dig en chans att träffa andra engagerade från Röda Korsets Ungdomsförbund, umgås och lära dig nya spännande saker. 

Tema "Vi tar makten - ungas rätt att påverka"

Varje år har vi ett tema för helgen och i år handlar vårat tema om att ungas rätt att påverka i sina egna liv. Du kommer få gå på olika föreläsningar och workhops på ämnet och förhoppningsvis bli ännu mera peppad på att påverka för dig själv och andra.

Alla passen under helgen kommer att hållas på svenska. Vi bjuder såklart på resa, boende och mat under helgen!

Läs mer och anmäl dig här

Anmälan till MOVE 2021

Våra föreläsare till MOVE 2021!

Årets föreläsare - Aya Winssi

Vi få äran att besökas av Aya Winssi från Rädda Barnens Ungdomsförbund. Aya skriver såhär som sitt pass:

"Du får lära dig grunderna i aktivism. Vad innebär det att lägga upp en svart bild på sociala medier, hur går jag vidare efter att jag skrivit på en lista för att stoppa en orättvis utvisning? Ung Aktivism arrangeras av Rädda Barnens Ungdomsförbund för dig som är ny i en ideell organisation och vill lära dig mer. Passet är skapad för dig som inte har några förkunskaper men vill veta mer om dina och andras rättigheter, eller som inte vet inte hur du ska ta ditt engagemang vidare. Om detta stämmer så är Ung Aktivism något för dig!"

Aya kommer att hålla ett pass under lördagen efter lunch.

Årets föreläsare - Yasmin Omar

Vi är så peppade på att Yasmin kommer till oss på MOVE i år! Här berättar Yasmin om sig själv:

Mitt namn är Yasmin Omar och jag är 19 år gammal. Som 15 - åring vann jag Göteborgs Bästa Poet 2017 och har sedan dess deltagit i tävlingar runt om i Sverige. Idag föreläser jag samt håller i workshops för unga och vuxna runt om i landet i syfte av att inspirera. Dessa föreläsningar handlar om att motivera till skrivande, ungt inflytande samt poesi. Dessutom, verkar jag som Regissör och Content Creator vid sidan av mina studier. 

Yasmin kommer att hålla ett pass under lördagen innan lunch - så spännande!

Årets föreläsare - Mayson Joacimsbarn Persson

Under MOVE kommer vi få besök av Mayson Joacimsbarn Persson från Youth 2030. Youth 2030 är en rörelse som arbetar för att stärka ungas plats i demokratin. Så spännande att de vill komma till oss under årets MOVE!

Såhär beskriver Mayson deras pass under MOVE:

"Youth 2030s punkt handlar om inkludering av unga i demokratin, bland annat genom sänkt rösträttsålder. Unga är mer engagerade än någonsin tidigare, men har ändå ingen reell makt till påverkan. Detta kan vi, tillsammans, förändra!

Mayson kommer att hålla ett pass efter lunch på lördagen. 

För dig som ska åka på MOVE

Här har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som ska åka på MOVE

Jag har anmält mig men inte fått någon bekräftelse

Bekräftelse kring huruvida du fått en plats under MOVE-helgen skickas ut efter det sista anmälningsdatumet som är den 31 oktober. 

Eftersom vi har begränsat antal platser för MOVE, så kommer ett urval av deltagare genomföras ifall fler anmäler sig än det finns platser. En bred representation från olika verksamheter kommer att prioriteras.

Var kommer MOVE att hållas?

Vi kommer att hålla till utanför Göteborg. Mer informatiuon om exakt plats kommer skickas ut till de som ska åka, efter att anmälan stängt.

Hur vet jag om jag får åka på MOVE?

Om du är med i någon av Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter kan du anmäla dig till MOVE. Alltså om du till exempel är frivillig inom Jourhavande kompis, du brukar vara med på Kompisgruppens aktiviteter eller får läxhjälp hos Läxhjälpen. 

Du får veta säkert att du fått en plats på MOVE efter att anmälan stängt. Efter att anmälan stängs den 31a oktober kommer det skickas ut ett mail till dig om du kommer få åka på MOVE eller inte.

Vad händer om jag blir sjuk?

Om du känner att du håller på att bli sjuk ska du meddela oss det så snabbt som möjligt så att vi kan avboka dina biljetter och ditt boende. Det gör du genom att maila move.rkuf@redcross.se

Om du känner att du håller på att bli sjuk under helgen så ska du meddela personalen på plats om detta och därefter hålla dig på ditt rum. Du kommer tillsamans med perosnlen på plats bestämma hur och när du ska ta dig hem. 

Det är viktigt att en meddelar personal så snabbt som möjligt om en känner sig det minsta sjuk.

Hur kommer vi bo under helgen?

Det kommer finnas byggnader brevid lokalen vi ska hålla till i under dagarna. Alla kommer få egna rum, vissa kommer dela duusch och toalett med andra. 

När är MOVE?

Mellan den 20-21 november, men om en vill komma redan på fredagen den 19 november så går det bra. Personal kommer finnas på plats från ca 16.00 på fredagen.

Programmet för helgen börjar vid kl. 10.00 på lördagen och vi slutar vid kl.12.00 på söndagen den 21 november. 

Jag bor en bit bort och behöver resa, hur gör jag med biljetter?

Veckan efter du får besked om att du fått en plats på MOVE, efter den 31 oktober, kommer du behöva fylla i ytterligare ett formulär som vi mailar till dig.

Därefter kommer en från personalen att maila eller ringa upp dig för att boka din resa. 

Varför heter det MOVE?

MOVE står för Motivation, Organisation, Verksamhet och engagemang. Detta namn röstades fram under det första MOVE-liknande eventemanget Röda Korsets Ungdomsförbund arrangerade.