MOVE

MOVE är en helg som vi har varje år, där vi tillsammans lär känna varandra och tar del av intressanta föreläsningar och workshops.
MOVE är en helg som vi har varje år, där vi tillsammans lär känna varandra och tar del av intressanta föreläsningar och workshops.

MOVE - Årets mest inspirerande helg!

Vi bjuder in dig som är med i någon av Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter eller aktiviteter till en rolig helg.

Varje år anordnas en helg som vi kallar för MOVE-helgen där vi ger dig en chans att träffa andra engagerade från Röda Korsets Ungdomsförbund, umgås och lära dig nya spännande saker. 

Årets tema: "Vi tar makten - RKUF:s sätt att påverka" 

Varje år har vi ett tema för helgen och i år handlar vårat tema om att ungas rätt att påverka i sina egna liv. Du kommer få gå på olika föreläsningar och workhops på ämnet och förhoppningsvis bli ännu mera peppad på att påverka för dig själv och andra. Alla passen under helgen kommer att hållas på svenska. Vi bjuder såklart på resa, boende och mat under helgen!


Anmälan till MOVE är öppen!

Anmäl dig genom att trycka här!

För dig som ska åka på MOVE

Här har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som ska åka på MOVE

Jag har anmält mig men inte fått någon bekräftelse

Bekräftelse kring huruvida du fått en plats under MOVE-helgen skickas ut efter det sista anmälningsdatumet som är den 26 oktober. 

Eftersom vi har begränsat antal platser för MOVE, så kommer ett urval av deltagare genomföras ifall fler anmäler sig än det finns platser. En bred representation från olika verksamheter kommer att prioriteras.

Var kommer MOVE att hållas?

Vi kommer att hålla till utanför Göteborg. Mer information om exakt plats kommer skickas ut till de som ska åka, efter att anmälan stängt.

Hur vet jag om jag får åka på MOVE?

Om du är med i någon av Röda Korsets Ungdomsförbunds verksamheter kan du anmäla dig till MOVE. Alltså om du till exempel är frivillig inom Jourhavande kompis, du brukar vara med på Kompisgruppens aktiviteter eller får läxhjälp hos Läxhjälpen. 

Du får veta säkert att du fått en plats på MOVE efter att anmälan stängt. Efter att anmälan stängs den 26e oktober kommer det skickas ut ett mail till dig om du kommer få åka på MOVE eller inte.

Vad händer om jag blir sjuk?

Om du känner att du håller på att bli sjuk ska du meddela oss det så snabbt som möjligt så att vi kan avboka dina biljetter och ditt boende. Det gör du genom att maila move.rkuf@redcross.se

Om du känner att du håller på att bli sjuk under helgen så ska du meddela personalen på plats om detta och därefter hålla dig på ditt rum. Du kommer tillsamans med perosnlen på plats bestämma hur och när du ska ta dig hem. 

Det är viktigt att en meddelar personal så snabbt som möjligt om en känner sig det minsta sjuk.

Hur kommer vi bo under helgen?

Det kommer finnas byggnader brevid lokalen vi ska hålla till i under dagarna. De flesta kommer bo två och två, vissa kommer dela dusch och toalett med andra. 

När är MOVE?

Mellan den 18-20 november 2022. 

 

Jag bor en bit bort och behöver resa, hur gör jag med biljetter?

Veckan efter du får besked om att du fått en plats på MOVE kontaktar vi dig via mejl eller telefon och hjälper dig att boka din resa.

Varför heter det MOVE?

MOVE står för Motivation, Organisation, Verksamhet och engagemang. Detta namn röstades fram under det första MOVE-liknande eventemanget Röda Korsets Ungdomsförbund arrangerade.