Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Vad vi gör

Vi jobbar för ett samhälle där alla barn och unga får sina rättigheter tillgodosedda och kan känna sig trygga.
Vi jobbar för ett samhälle där alla barn och unga får sina rättigheter tillgodosedda och kan känna sig trygga.

Vi bryr oss om barn och unga

Röda Korsets ungdomsförbund har gratis verksamheter för barn och unga över hela landet. Vi har också många av våra verksamheter online. Vårt största fokus är att du som ung ska ha en trygg vardag, där dina rättigheter tas tillvara. Vi drivs av och med unga. Vi hjälper dig till exempel med läxor om du behöver det i vår Läxhjälp, eller så finns vi här om du behöver prata med någon när du är ledsen i stödchatten Jourhavande kompis - för att nämna några saker vi gör. Hos oss är du välkommen oavsett vem du är.

Röda Korsets ungdomsförbund bedriver verksamhet på plats och digitalt för barn och unga i Sverige. Vi kämpar för humanitet och medmänsklighet varje dag. Vi engagerar barn och unga, skapar respekt för människovärdet, förhindrar och lindrar mänskligt lidande och ökar förståelsen människor emellan. För oss är det viktigt att ungas röster blir hörda! Vi är en del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen som finns i 192 länder och är ett av världens största humanitära nätverk.

Vi är en demokratiskola

Vi är en medlemsstyrd organisation och våra medlemmar är barn och unga. Det är alltså barn och unga som har makten att leda och skapa föränding för andra unga, då det är våra medlemmar som bestämmer vad det är vi ska jobba med. Vi jobbar med den demokartiska strukturen i hela vår organisation.

Varje år har vi två viktiga händelser där vi bjuder in medlemmar och engagerade till att ta beslut, umgås, fortbildas, lära känna varandra och ha kul: Riksårsmötet och MOVE.