Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Välkommen till föreningshandboken

Föreningshandboken är en handbok för föreningar som svarar på de flesta frågor du som föreningsaktiv inom Röda Korsets Ungdomsförbund har kring ditt frivilliga arbete.
Föreningshandboken är en handbok för föreningar som svarar på de flesta frågor du som föreningsaktiv inom Röda Korsets Ungdomsförbund har kring ditt frivilliga arbete.
Publicerad: 17 apr 2021
Lästid: ca

Föreningshandboken är under konstruktion

I flytten till vår nya hemsida har vissa delar av föreningshandbokens funktionalitet inte hängt med. Vi jobbar med att lösa det, samtidigt som vi vill förenkla och förtydliga föreningshandboken. Sitter du i en styrelse? Hör av dig till din kontaktperson för att få tillgång till dokument du inte hittar här. Har du allmänna frågor?

Mejla rkuf@redcross.se

Handboken riktar sig framförallt till dig som är förtroendevald eller verksamhetsledare. Men även du som är frivillig i en verksamhetsgrupp eller du som vill börja engagera dig inom Röda Korsets Ungdomsförbund kan nog hitta svar på många av dina frågor och funderingar här! Behöver du annat stöd i ditt uppdrag eller har frågor kan du alltid kontakta personal eller förbundsstyrelsen.

Här nere ser du lokalföreningens årscykel som vi hoppas ska hjälpa er i föreningarna att hålla koll på vad som behöver göras och när. Den uppdateras löpande, och kan vara bra att ta upp på styrelsemöten eller liknande. Om du vill läsa mer om något i årscykeln klickar du på den – då finns även länkar till rätt kapitel i föreningshandboken.

Att göra för styrelsen löpande under året

  • Hålla minst 4 styrelsemöten som protokollförs.
  • Stötta verksamhetsledare och frivilliga.
  • Jobba med medlemsvård.
  • Söka pengar externt.
  • Hålla kontakt med personal.

Tack för ditt engagemang

Om du tycker att det fattas information om något eller om du hittar brutna länkar i föreningshandboken; skicka gärna ett mejl till rkuf@redcross.se märkt ”Föreningshandboken”.