Vår podd behövs för att lyfta viktiga ämnen för unga

I Skåne finns ett gäng frivilliga som inte är rädda för att reda ut svåra termer eller lyfta känsloladdade ämnen.
I Skåne finns ett gäng frivilliga som inte är rädda för att reda ut svåra termer eller lyfta känsloladdade ämnen.
Publicerad: 23 sep 2022
Lästid: ca

Vår podd behövs för att lyfta viktiga ämnen för unga

I Skåne finns ett gäng frivilliga som inte är rädda för att reda ut svåra termer eller lyfta känsloladdade ämnen. Det började med att RKUF Malmös styrelse fick frågan om att sända radioprogram i Malmökanalen. Efter lite diskussioner insåg styrelsen att en podd passade föreningen bättre. Tillsammans med RKUF Lunds styrelse började de planera för en poddsatsning. Den 10 juli 2022 släpptes första avsnittet av RKUF-podden och nu ligger tre avsnitt ute (där poddar finns!).

Michelle berättar.

RKUF-podden är en podd av unga, för unga. Den berör både lokala och nationella samhällsfrågor på ett tydligt och enkelt sätt. Vissa ämnen kan lätt bli tunga och svårförstådda, men är samtidigt väldigt viktiga att prata om. Dessa vill vi lyfta och diskutera i podden. Vi vill ta upp ämnen där unga kan känna igen sig och få svar på frågor de inte kan ställa någon annanstans.

Vi vill ha en bredd på teman och gäster i podden. Hittills har vi haft besök av body rights ambassadörer, folkhälsovetare, aktivister, engagerade i civilsamhällesfrågor och mycket mer. Vi vill att lyssnarna väljer vår podd för att vi påverkar, lär och inspirerar dem.

Framåt vill vi fokusera på att informera om podden och spela in avsnitt med gäster som kan dela med sig av sin erfarenhet och kunskap. Vår vision för podden är att den engagerar fler lokalföreningar inom Röda Korsets Ungdomsförbund! Vi vill visa på ett enat engagemang och driva ett gemensamt påverkansarbete för barn och ungas rättigheter i hela landet. Redan nu har tre lokalföreningar engagerat sig i denna podd, och vi hoppas på fler samarbeten framöver.

Lyssna på podden: