We & Sports Club tar över Medspelare!

Under 2022 tar We & Sport Club över vår verksamhet Medspelare
Under 2022 tar We & Sport Club över vår verksamhet Medspelare
Publicerad: 03 mar 2022
Lästid: ca

We & Sports Club tar över verksamheten medspelare från oss på Röda Korsets Ungdomsförbund

Under flera år har Röda Korsets Ungdomsförbund bedrivit verksamheten Medspelare – Barnkonventionen inom idrottsrörelsen. Medspelare är en workshop som handlar om att få barn och unga att förstå sina rättigheter utifrån Barnkonventionen, som under 2020 blev svensk lag. Konceptet bygger på att barn och unga under ett träningstillfälle genomför olika övningar som gör det enkelt för deltagarna att förstå vad deras rättigheter faktiskt innebär i praktiken.

Från och med 2022 lämnar Röda Korsets Ungdomsförbund med trygg hand över metoden till We & Sports Club. Överlämningen grundar sig i att verksamheten söker en tydligare idrottsaktör som kan driva arbetet framåt.

”Vi valde mellan olika aktörer som arbetar för ungdomars bästa samt har en tydlig idrottsprofil och då föll valet på We & Sports Club. Vi är glada över att ha upprättat detta samarbete och ser fram emot att följa utvecklingen av Medspelare”, säger Röda Korsets Ungdomsförbunds förbundsordförande Lotta Schneider.

”Verksamheten Medspelare ligger väl i linje med vår förenings strävan att bidra till hållbara liv. Att som ung ha kunskap om sina rättigheter, känna en trygghet och komma till tals har en avgörande betydelse för människors hälsa och välmående”, säger Lars Ahlin ordförande i We & Sports Club.

We & Sports Club har redan fått sina första uppdrag, först ut är fotbollsföreningen Azalea BK i Göteborg. 

 

Intresserad av att boka Medspelare?

Kontakta Isabel Expósito!
Tel: 063-663 11 50
Mejladress: isabel@weandsports.se
Läs mer: www.weandsports.se