Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Frukostklubben

Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.
Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.
Publicerad: 06 apr 2021
Lästid: ca

Frukostklubben – en bra start på dagen

Vi tror att om du har frukost i magen innan du börjar skolan på morgonen så mår du bättre än om du kommer till skolan hungrig. Vi tror också att många tycker att det kan vara skönt att ha en plats att umgås på innan en ska in på lektionen. Därför har vi Frukostklubben på skolor, vi skapar en plats där en kan umgås och äta frukost. 

På vissa ställen har vi också mellisklubbar, där vi serverar mellanmål för barn och unga. Vi är inte heller bara på skolor utan också på öppna mötesplatser. 

 

Frukostklubben i Sofielund

Med en rejäl frukost i magen är det lättare att hålla koncentrationen uppe. Det är tanken bakom Frukostklubben som serverat över 5 000 frukostar under året som gått 🥪⁠

Vill du starta en Frukostklubb på din ort?

Vi har också Frukostklubben på olika platser runtom i Sverige. När du kommer till Frukostklubben får frukost, och du får umgås med andra unga personer som är frivilliga hos Röda Korsets Ungdomsförbund. Kontakta oss om du vill starta en Frukostklubb på din skola eller på din ort.

Här är de Frukostklubbar som har varit igång under våren:

Malmö

Frukostklubben

Vi har en Frukostklubb på en skola i Malmö där det skapas en trygg plats för eleverna att samlas på morgonen tillsammans med frivilliga, både för att äta och för att kunna sitta ner och prata. Vi gör iordning, serverar och städar undan frukost, och umgås med varandra och med eleverna på skolan. Maila oss om du vill bli frivillig i Frukostklubben.

Stockholm

Frukostklubb Norsborg

Frukostklubbarna är ett samarbete mellan skolor och Röda Korsets Ungdomsförbund. Våra frivilliga på plats både serverar frukost och umgås med eleverna. Frukostklubben drivs för närvarande på en skola i Norsborg. Hör av dig till oss om du är intresserad av att bli frivillig i Frukostklubben!

Vill du bli frivillig i Frukostklubben?

Om du känner dig sugen på att bli frivillig i Frukostklubben och servera frukost och ungås med unga kan du kolla våra lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Frukostklubben. 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Bli volontär idag!
Moa Törnblom

Verksamhetsutvecklare Frukostklubben

Umeå