Frukostklubben

Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.
Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.

Frukostklubben – en bra start på dagen

Att komma till skolan med frukost i magen gör större skillnad än man kan tro. Många barn och unga tycker också att det är skönt att ha en trygg plats att umgås och hämta energi innan dagens första lektion. Därför finns Frukostklubben över hela Sverige! 

Frukostklubben i Sofielund

Med en rejäl frukost i magen är det lättare att hålla koncentrationen uppe. Det är tanken bakom Frukostklubben som serverat över 5 000 frukostar under året som gått 🥪⁠

Befintliga Frukostklubbar

Vi har Frukostklubbar utspritt över hela Sverige. Om du vill komma i kontakt med någon av dessa frukostklubbar så kontakta din närmaste lokalförening.

Vill du starta en Frukostklubb på din ort?

När du kommer till Frukostklubben får frukost, och du får umgås med andra unga personer som är frivilliga hos Röda Korsets Ungdomsförbund. Finns inte en frukostklubb i din lokalförening/ort? Kontakta oss om du vill starta en Frukostklubb där du är.

Det som behövs för en Frukostklubb är en skola eller annan plats där ni serverar frukosten eller mellanmålet. På plats bör det finnas en kontaktperson, till exempel en lärare, vaktmästare eller annan personal, som kan hjälpa till att öppna för de frivilliga som ska servera frukosten. När en ska servera och hantera mat måste stället godkännas av Livsmedelsverket som en livsmedelsanläggning, för att få det godkänt skickar en in en ansökan till Livsmedelsverket. Det som är mest kostsamt med Frukostklubben brukar vara kostnaden för frukosten. Utöver det är det viktigt att försöka skapa en trevlig miljö för de barn och unga som är med. Alla dessa delar kan du bolla och få stöd kring av Frukostklubbens verksamhetsutvecklare. 

 

Vill du bli frivillig i Frukostklubben?

Om du känner dig sugen på att bli frivillig i Frukostklubben, servera frukost och umgås med unga kan du kolla våra lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Frukostklubben. 

Ge av din tid!

Vill du engagera dig i Frukostklubben? Se alla lediga uppdrag här!

Sök ett ledigt uppdrag!
Amal Ismail

Verksamhetsutvecklare

Göteborg