Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm

Vi vill att alla barn och unga ska känna att de kan påverka sin vardag och ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid.

Vi samlar unga stockholmsbor som vill vara med och arbeta för ett hållbart samhälle där alla barn och unga mår bra och känner sig trygga. Tillsammans med oss kan du bland annat hitta på roliga aktiviteter tillsammans med barn och unga som bor på ett asylboende, hjälpa till med läxor, chatta anonymt med någon som behöver någon att prata med eller vara en del av Frukost- eller Mellisklubben. Du kan också ta ställning för barn och ungas rättigheter genom att bli medlem, det är helt gratis. Ju fler vi är desto mer kan vi göra. Vi söker alltid nya engagerade människor som vill göra skillnad. Självklart välkomnar vi också dig som har nya idéer! Hör av dig till rkuf.stockholm@redcross.se

Instagram: @rkuf.sthlm
Facebook: Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm

 

Kontaktblock - RKUF Stockholm

RKUF Stockholm

Har du frågor, tankar eller funderingar så kan du alltid kontakta oss i styrelsen. Vi besvarar gärna allt från medlemsfrågor till frågor om vår verksamhet eller organisation. If you have any questions or thoughts you’re always welcome to contact us.

Vad vi gör i Stockholm

Stockholm

Läxhjälp Online

Vi har en digital läxhjälp för elever som går i grundskola och på gymnasiet. Hör av dig om du vill bli frivillig i vår digitala läxhjälp eller om du har frågor kring den! Vår frivilliggrupp håller i läxhjälpen 19-21 på torsdagar.

Stockholm

Läxhjälp på Framtidens Hus i Rinkeby och Husby

Vi har gratis läxhjälp på Framtidens Hus i Rinkeby och Husby där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga, känner du dig peppad? Maila oss! I Rinkeby är adressen: Rinkebystråket 91-95 I Husby är adressen: Edward Griegsgången 9

Stockholm
Måndag till torsdag: 17.00-19.00
Stockholm

Läxhjälp Blackebergs bibliotek

Vi har gratis Läxhjälp på Blackebergs bibliotekt där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga, känner du dig peppad? Maila oss!

Stockholm
Torsdag: 17-19
Stockholm

Kompisgrupp Hökarängen

Kompisgruppen Hökarängen består av volontärer och ensamkommande unga flyktingar som träffas och tillsammans anordnar aktiviteter för en värdefull fritid.

Stockholm

Tjejgruppen Järva

Tjejgruppen Järva är en ny grupp som startats av unga tjejer i Rinkeby. Vi planerar aktiviteter tillsammans runt om i området. Vill du vara med? Hör av dig till oss!

Stockholm

Kompisgrupp Järfälla

Kompisgruppen Järfälla består av volontärer och ensamkommande unga flyktingar som träffas och tillsammans anordnar aktiviteter för en värdefull fritid.

Tisdagar och varannan lördag
Stockholm

Sommarkompis

Sommarkompis är till för ensamkommande ungdomar på transitboenden runt om i Stockholm. Vi ses några kvällar i veckan under tre veckor och hittar på typiska sommaraktiviteter såsom tivolibesök, skärgårdsutflykter, utomhussporter, grillning etc. Syftet är att vi tillsamans får komma ut och uppleva vad Stockholm har att erbjuda under sommaren.

Stockholm

Frukostklubb Norsborg

Frukostklubben är ett samarbete mellan skolor och Röda Korsets Ungdomsförbund. Våra frivilliga på plats både serverar frukost och umgås med eleverna. Frukostklubben drivs för närvarande på en skola i Norsborg. Hör av dig till oss om du är intresserad av att bli frivillig i Frukostklubben!

Stockholm

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en anonym chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst. Vi är inga experter, utan en kompis som lyssnar och finns där för de som behöver. Maila oss om du vill bli frivillig i Jourhavande kompis!

Stockholm

På Flykt

Workshopen På Flykt är en textbaserad workshop som är framtaget för att öka förståelsen för vad det innebär att vara på flykt från sitt hemland. Workshopen hålls i skolor för skolklasser av frivilliga. Vill du veta mer? Maila till oss så berättar vi mer.

Engagera dig i RKUF Stockholm

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?