Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Vi är RKUF Göteborg!

Här samlas vi Göteborgsbaserade RKUF:are som har en vilja att på ett eller annat sätt ta vara på jorden och dess innehåll. Det kan innebära att chatta med ungdomar som känner sig ensamma, hjälpa andra med läxor, arrangera ett seminarium, sprida vårt budskap på mässor eller åka till ett ankomstboende för nyanlända asylsökande. Listan tar slut där vår fantasi gör det. Kika gärna in bland våra verksamheter här till vänster för att lära dig mer!

Att vara medlem hos oss är att ställning och visa att du bryr dig om barn och unga, deras hälsa, skolgång, rättigheter, fritid, åsikter, psykiska (o)hälsa och så mycket mer! Om du blir medlem så är du bara någon minut ifrån att vara en del av vår gemenskap! Du hittar en länk längst ner på sidan.

Vill du hålla dig uppdaterad på vårt arbete så finns vi även på Instagram: rkufgbg, och på Facebook: Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

RKUF Göteborg

RKUF Göteborg

Göteborg

Här hittar ni de frivilliguppdrag som finns ute i Göteborg just nu!

Visar 1 uppdrag av 1

Vad vi gör i Göteborg

Göteborg

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en anonym chattjour för alla upp till 25 år. Hör av dig om du vill bli en Jourhavande kompis eller om du vill veta mer!

Göteborg

Eventgruppen

Eventgruppen syftar till att väcka engagemang för globala frågor, sprida RKUFs värderingar och uppdrag bland annat. Detta gör vi genom att anordna olika former av event, såsom klädbytardagar och workshops på gymnasieskolor. Hör av dig om du vill vara med, eller om du har frågor.

Göteborg

Frukostklubben

I Frukostklubben tillreder våra frivilliga frukosten, äter och umgås med eleverna och städar sedan undan. Maila om du vill du vara med och hjälpa till eller om du har frågor!

Göteborg

Kompisgruppen

I kompisgruppen träffas frivilliga och unga som bor på ett boende för ensamkommande en gång i veckan och gör massa roliga saker tillsammans. Vad vi hittar på när vi ses bestämmer vi tillsamans! Vill du vara med i Kompisgruppen? Skriv till oss

Göteborg

Läxhjälp Bergsjön

Vi har gratis Läxhjälp i Bergsjön där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga, känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag: 17:00 - 18:30
Göteborg

Läxhjälp Gårdsten

Vi har gratis Läxhjälp i Gårdsten där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Måndag, Tisdag, Onsdag 17:30 - 19:00
Göteborg

Läxhjälp Lundby

Vi har gratis Läxhjälp i Gårdsten där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag 17:00 - 19:00
Göteborg

Läxhjälp Södra Biskopsgården

Vi har gratis Läxhjälp i Södra Biskopsgården där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Måndag, Onsdag 17:00- 19:00
Göteborg

Läxhjälp Norra Biskopsgården

Vi har gratis Läxhjälp i Norra Biskopsgården där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag, Torsdag 17:30 - 19:30
Göteborg

Läxhjälp Mölndal

Vi har gratis Läxhjälp i Mölndal där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag 17:00 - 19:00
Göteborg

På Flykt

Workshopen På Flykt är en textbaserad workshop som är framtaget för att öka förståelsen för vad det innebär att vara på flykt från sitt hemland. Workshopen hålls i skolor för skolklasser av frivilliga. Vill du veta mer? Maila till Marta Lund så berättar hon mer!

Göteborg

Transit

Vi är en besöksgrupp som åker ut till ankomstboendet på migrationsverket utanför Göteborg, där vi träffar vi människor som precis har kommit till Sverige som söker asyl. Syftet är att barnen på boendet skall få möjligheten att leka och vara som andra barn. Vill du vara med och göra vardagen för dessa barn lite bättre? Hör av dig till oss!

Måndagar

Kontakta Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?