Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Läxhjälp

Vi har både digital läxhjälp och fysisk läxhjälp. Självklart är den gratis och öppen för alla barn och unga.
Vi har både digital läxhjälp och fysisk läxhjälp. Självklart är den gratis och öppen för alla barn och unga.

Läxhjälp - online och på plats 

Alla barn och unga borde få samma förutsättningar att klara skolan. Under 2020 hjälpte vi till med läxan över 2794 gånger. Du kanske tycker att din matteläxa är jättesvår? Eller så har du svårt att få till den där texten du har inlämning på? Vi har gratis Läxhjälp för dig som går i klass 1 - 9, och för dig som går på gymnasiet. Vi finns online och på plats på flera orter runtom i Sverige.

De som du möter i våran läxhjälp är frivilliga och volontärer. Det är alltså inte utbildade lärare som du möter i läxhjälpen. Våra frivilliga hjälper dig så gott de kan utifrån vad de själva kan. 

Logga för läxhjälp

Läxhjälp Online

Våra frivilliga hjälper dig som går i grundskolan och gymnasiet med läxorna. Vi finns här på chatt, audio- eller videosamtal, fyra gånger i veckan. Självklart helt gratis.

Läxhjälp Online

"Läxhjälp online är supersmidigt och man får den hjälp man behöver. Uppskattar det verkligen"

– Elev

Läxhjälp på olika platser i Sverige 

Vi har också gratis Läxhjälp på olika platser runtom i Sverige. När du kommer till Läxhjälpen får du hjälp med läxan av andra unga personer som är frivilliga hos Röda Korsets Ungdomsförbund. 

 

Malmö

Läxhjälp Mötesplats Otto

Vi har en läxhjälp på Mötesplats Otto når vi ut till många ensamkommande och nyanlända som kan ha behov av extra stöd. Förutom att vi läser läxor ihop på Mötesplats Otto vara en möjlighet till möten mellan människor. Maila oss om du vill vara med!

Vill du bli frivillig i Läxhjälpen?

Om du känner dig sugen på att bli frivillig i Läxhjälpen och hjälpa andra med läxan kan du kolla våra lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Läxhjälpen. 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Bli volontär idag!
Stina Wennö

Verksamhetsutvecklare Läxhjälpen

Göteborg