Läxhjälp

Vi har både digital läxhjälp och fysisk läxhjälp. Självklart är den gratis och öppen för alla barn och unga.
Vi har både digital läxhjälp och fysisk läxhjälp. Självklart är den gratis och öppen för alla barn och unga.
Logga för läxhjälp

Läxhjälp Online

Våra frivilliga hjälper dig som går i grundskolan och gymnasiet med läxorna. Vi finns här på chatt, audio- eller videosamtal, fyra gånger i veckan. Självklart helt gratis.

Läxhjälp Online
Logga för läxhjälp

Vad tycker du om skolan?

På Röda Korsets Ungdomsförbund gör vi just nu en undersökning i våra läxhjälpsgrupper. Vi vill ta reda på vad barn och unga tycker om skolan. Vi vill veta hur just du känner och tänker! Dina svar är självklart anonyma. <3

Svara på vår enkät här!

Läxhjälp - online och på plats 

Alla barn och unga borde få samma förutsättningar att klara skolan. Du kanske tycker att din matteläxa är jättesvår? Eller så har du svårt att få till den där texten du har inlämning på? Vi har gratis Läxhjälp för dig som går i klass 1 - 9, och för dig som går på gymnasiet. Vi finns online och på plats på flera orter runtom i Sverige.

De som du möter i våran läxhjälp är frivilliga och volontärer. Det är alltså inte utbildade lärare som du möter i läxhjälpen. Våra frivilliga hjälper dig så gott de kan utifrån vad de själva kan. 

"Läxhjälp online är supersmidigt och man får den hjälp man behöver. Uppskattar det verkligen"

– Elev

Vill du bli frivillig i Läxhjälpen?

Om du känner dig sugen på att bli frivillig i Läxhjälpen och hjälpa andra med läxan kan du kolla våra lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Läxhjälpen. 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Engagera dig idag!
Stina Wennö

Verksamhetsutvecklare Läxhjälpen

Göteborg