Sök våra nationella förtroendeuppdrag!

Vill du vara med och påverka i en av Sveriges största ungdomsorganisationer? Varför inte söka något av våra lediga förtroendeuppdrag?
Vill du vara med och påverka i en av Sveriges största ungdomsorganisationer? Varför inte söka något av våra lediga förtroendeuppdrag?
Publicerad: 31 jan 2023
Lästid: ca

Lediga nationella förtroendeuppdrag 2023

Vill du vara med och påverka i en av Sveriges största ungdomsorganisationer? Just nu söker vi både en ny Förbundsordförande, ledamöter till Förbundsstyrelsen och en ny valberedning som ska röstas in på Riksårsmötet 2023. 

Låter det som något för dig eller någon du känner - sök, tipsa, dela vetja! 


Om uppdraget som Förbundstyrelseledamot

Är du en visionär eller strateg som vill leda Röda Korsets Ungdomsförbund framåt? Om svaret är ja så är du en perfekt ledamot i den nationella förbundsstyrelsen! Din uppgift som förbundsstyrelseledamot är bland annat att bidra med dina idéer, delta under styrelsemöten, ha kontakt med lokalföreningar och planera och utveckla organisationens långsiktiga strategier. Du kan också få ansvar för olika uppdrag och projekt.

Läs mer och ansök här (senast 1:a mars) Om uppdraget som Förbundsordförande

Är du en person som brinner för mänskliga rättigheter och humanitära frågor och vill vara med och utveckla Röda Korsets Ungdomsförbund? Sök uppdraget vår nästa förbundsordförande! Som förbundsordförande leder du och ansvarar för förbundsstyrelsens arbete i att utveckla organisationen. I ditt dagliga arbete leder och samarbetar du med både ideellt engagerade och personal samt har ett arbetsgivaransvar gentemot generalsekreteraren. Uppdraget är arvoderat och motsvarar en heltidstjänst på 2 års tid med tillträde 1 augusti 2023 och sträcker sig till 31 juli 2025.

Läs mer och ansök här! (senast 1:a mars)

 

Om uppdraget som Verksamhetsrevisor

Din roll som verksamhetsrevisor är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsens arbete. Du ska bland annat läsa protokoll från styrelsemötena och granska de diskussioner som förts och de beslut som har fattats. En av dina främsta uppgifter är att se till att styrelsen genomför de beslut som årsmötet och medlemmarna har fattat. Under Riksårsmötet lämnar du som revisor ett besked till medlemmarna om hur styrelsen har skött sig under året.

Läs mer och ansök om att bli Verksamhetsrevisor här! (senast 1:a mars) 

 

Om våra Valberednings-uppdrag

Just nu söker vi både Ledamöter och Ordförande till Röda Korsets Ungdomsförbunds Valberedning. Utöver det så söker vi även en ledamot till Svenska Röda Korsets Valberedning. 

Valberedningen samordnar och driver viktiga rekryteringsprocesser, i organisationen genom att bland annat utvärdera organisationens behov, utforma kravprofiler och annonser, göra urval, hålla intervjuer och slutligen föreslå kandidater till ledningsuppdrag. Till riksårsmötet lägger valberedningen fram förslag med lämpliga kandidater till bland annat förbundsstyrelse, verksamhetsrevisorer och valberedning. Detta betyder alltså att valberedningen inte tillsätter förtroendeuppdragen, men har ett väldigt viktigt arbete för att ta fram lämpliga kandidater. 

Läs mer om att vara Ordförande i Valberedningen och ansök här! (senast 1:a mars) 

Läs mer om att vara Valberedare och ansök här! (senast 1:a mars) 

Läs mer om att vara Ledamot i Röda Korsets valberedning och ansök här! (senast 1:a mars) 

 

Vid frågor eller intresse kan du också kontakta: valberedning.rkuf@redcross.se