Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Vi är RKUF Uppsala! 

Tillsammans med oss kan du vara med och arbeta för ett tryggare samhälle för barn och unga i Uppsala! Uppsalas lokalförening är en av Röda Korsets Ungdomsförbunds största med cirka 1500 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Dessutom driver vi påverkansarbete inom olika frågor som rör barns och ungas rättigheter. Läs mer om våra verksamheter nedan

Vill du se mer av oss - följ våra sociala medier! 

Du kan också följa oss våra sociala medier:
Facebook
Instagram 

RKUF Uppsala

RKUF Uppsala

Har du generella frågor eller funderingar – hör av dig till oss. If you have any questions or thoughts, you’re always welcome to contact us.

RKUF Uppsala

Frågor om volontäruppdrag

Har du funderingar kopplat till frivillig- och volontäruppdrag är du välkommen att höra av dig till mejladressen nedan.

RKUF Uppsala

Frågor om samarbeten, press och påverkan

Har du frågor kring samarbeten, event, påverkan eller press är du välkommen att höra av dig till mejladressen nedan.

Vad vi gör i Uppsala

Uppsala

Läxhjälp Stadsblioteket

Vi driver läxhjälpsverksamhet på Stadsbiblioteket i Uppsala, måndagar och tisdagar, kl. 15-19. Både grundskole- och gymnasieelever är välkomna. Vi söker frivilliga med olika ämneskompetenser. Du behöver inte vara utbildad pedagog, du får alltid utbildning för uppdraget. Du åtar du dig att engagera dig minst ett tillfälle per månad.

Uppsala
Måndag, tisdag: 15:00- 19:00
Läxhjälp Östra Stenhagenskolan

Läxhjälp Östra Stenhagenskolan

Vi driver läxhjälpsverksamheten på tisdagar mellan kl. 14.00 - 16-00. Hit kan du komma för att få hjälp med dina läxor. Vi söker frivilliga med olika ämneskompetenser. Du behöver inte vara utbildad pedagog, du får alltid utbildning för uppdraget. Du åtar du dig att engagera dig minst ett tillfälle per månad.

Läxhjälp Östra Stenhagenskolan
Tisdagar 14:00 - 16:00
Uppsala

Frukostklubben

Frukost är dagens viktigaste måltid och Frukostklubben är en verksamhet vars syfte är att erbjuda en bra och trygg start på dagen för högstadieelever på Gottsundaskolan. Detta gör vi genom att servera frukost och umgås med eleverna på skolan en gång i veckan. Mejla gärna oss om du är intresserad att engagera dig!

Uppsala

Jourhavande kompis

Jourhavande Kompis är en chattjour för ungdomar upp till 25 år. Hit kan unga vända sig och prata om vad som helst. Både frivilliga och deltagare medverkar helt anonymt. Som frivillig i Uppsalagruppen bemannar du chatten minst två vardagskvällar i månaden. Du får utbildning inför uppdraget.

Uppsala

Läxhjälp Online

Genom läxhjälp online når vi elever över hela Sverige som behöver hjälp med olika skolämnen. Som frivillig i Uppsalagruppen bemannar du verksamheten tisdagar kl. 19-21. Vi söker frivilliga med olika ämneskompetenser. Du behöver inte vara utbildad pedagog, du får alltid utbildning för uppdraget. Du åtar du dig att engagera dig minst ett tillfälle per månad.

Engagera dig i RKUF Uppsala

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?