Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Frukostklubben

Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.
Frukostklubben finns på skolor runtom i Sverige. Vi serverar frukost och umgås med eleverna på skolan. Vi har också mellisklubbar där vi serverar mellanmål.

Frukostklubben – en bra start på dagen

Vi tror att om du har frukost i magen innan du börjar skolan på morgonen så mår du bättre än om du kommer till skolan hungrig. Vi tror också att många tycker att det kan vara skönt att ha en plats att umgås på innan en ska in på lektionen. Därför har vi Frukostklubben på skolor, vi skapar en plats där en kan umgås och äta frukost. 

På vissa ställen har vi också mellisklubbar, där vi serverar mellanmål för barn och unga. Vi är inte heller bara på skolor utan också på öppna mötesplatser. 

Frukostklubben i Sofielund

Med en rejäl frukost i magen är det lättare att hålla koncentrationen uppe. Det är tanken bakom Frukostklubben som serverat över 5 000 frukostar under året som gått 🥪⁠

Befintliga Frukostklubbar

Vi har Frukostklubbar i Lund, Göteborg, Västerås, Malmö & Stockholm idag. Om du vill komma i kontakt med någon av dessa frukostklubbar så kontakta respektive lokalförening.

Vill du starta en Frukostklubb på din ort?

När du kommer till Frukostklubben får frukost, och du får umgås med andra unga personer som är frivilliga hos Röda Korsets Ungdomsförbund. Finns inte en frukostklubb i din lokalförening/ort? Kontakta oss om du vill starta en Frukostklubb där du är.

Det som behövs för en Frukostklubb är en skola eller annan plats där ni serverar frukosten eller mellanmålet. På plats bör det finnas en kontaktperson, till exempel en lärare, vaktmästare eller annan personal, som kan hjälpa till att öppna för de frivilliga som ska servera frukosten. När en ska servera och hantera mat måste stället godkännas av Livsmedelsverket som en livsmedelsanläggning, för att få det godkänt skickar en in en ansökan till Livsmedelsverket. Det som är mest kostsamt med Frukostklubben brukar vara kostnaden för frukosten. Utöver det är det viktigt att försöka skapa en trevlig miljö för de barn och unga som är med. Alla dessa delar kan du bolla och få stöd kring av Frukostklubbens verksamhetsutvecklare. 

 

Vill du bli frivillig i Frukostklubben?

Om du känner dig sugen på att bli frivillig i Frukostklubben, servera frukost och ungås med unga kan du kolla våra lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Frukostklubben. 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Engagera dig idag!
Katarina Johansson Eiben

Verksamhetsutvecklare Frukostklubben

Göteborg