Bli läxhjälpare i Röda Korsets Ungdomsförbund i Stockholm Norrort

Plats: Stockholm

Du behövs! Volontärer är grunden i vår organisation. Som volontär hos oss är du del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Det är ett av världens största humanitära nätverk. Vi är en organisation där medlemmar bestämmer. Vi har både fysiska och digitala verksamheter som bidrar till ökad humanitet och medmänsklighet. Vi vill att barn och unga ska ha en trygg vardag och vi vill se till att deras rättigheter möts!


Alla barn ska få de förutsättningar som behövs för att de ska kunna klara skolan. Alla barn ska ha en lika chans i livet att nå sin fulla potential. Därför bedriver vi läxhjälp som är gratis och öppen för åldrarna 16-19 år. Nu söker vi efter volontärer till vår läxhjälp i Norr ort Stockholm 

 
Du behöver inte gilla läxor för att bli läxhjälpare eller vara en pedagog - det viktiga är att du gillar att hjälpa andra! För läxhjälp handlar om så mycket mer än att bara traggla glosor och mattetal. Det är ett sätt att växa och bli sedd och att få känna sig viktig och lyssnad på. Att få en utbildning är en förutsättning för att komma in i samhället och målet med vår läxhjälp är främst att vi ska stärka barn och ungas självkänsla. Som läxhjälpare är din uppgift att lyssna och förklara efter bästa förmåga.

Din största uppgift är att vara en positiv förebild för de unga. Vi kräver inte att du har alla de rätta svaren utan du ska kunna lyssna på och uppmärksamma barnen samtidigt som du ger dem verktyg att klara av sin skolgång. Vi lär oss tillsammans och du kommer få gå en utbildning som hjälper dig i din roll och ger dig de rätta verktygen för att hjälpa barn och unga på bästa sätt.

Som volontär i Läxhjälpen:

  • Får du erfarenhet av att arbeta med barn och unga.
  • Får du möjlighet att utveckla dina pedagogiska kunskaper.
  • Träffar du andra unga människor som brinner för barn och ungas rättigheter.
  • Är du med och gör skillnad för barn och unga i Stockholm
  • Blir du del av den globala rödakors- och rödahalvmånerörelsen.
 

Vi söker dig som:

  • Vill jobba för att stärka barn och ungas självkänsla och öka deras möjligheter att klara sin skolgång.
  • Har ett intresse för barn och ungas rättigheter.
 

Uppdraget finns:

  • Framtidens hus i Husby på måndagar och onsdagar kl 17-19, där du kommer att utföra uppdraget tillsammans med våra andra volontärer.
  • Framtidens hus i Rinkeby på tisdagar och torsdagar kl 17-19, där du kommer att utföra uppdraget tillsammans med våra andra volontärer.
 
Ta chansen att vara med och skapa en bättre vardag för barn och unga samtidig som du själv utvecklas! Du behöver inte ha någon erfarenhet sedan innan utan du kommer få den utbildning och stöttning som du behöver. Anmäl ditt intresse idag!

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!
Läs gärna mer om vår förening här: https://rkuf.se/stockholm/
Har du frågor tveka inte att höra av dig till oss på: sthlmlax.rkuf@redcross.se

Kontaktperson

Daniela Bäckström
Verksamhetsledare

sthlmlax.rkuf@redcross.se


Ansök