En meningsfull sommar med Sommarkompis

Rine berättar om sin meningsfulla sommar.
Rine berättar om sin meningsfulla sommar.
Publicerad: 03 maj 2021
Lästid: ca

Rine är aktiv i styrelsen för Stockholms lokalförening och har bland annat hjälpt till att anordna Sommarkompis. 


Varför vill du engagera dig i Ungdomsförbundet? 

Under våren tog jag initiativet att bli aktiv och såg på sociala medier att RKUF sökte styrelsemedlemmar. Jag gillar styrelsearbetet; det har vuxut fram i mig. Jag älskar föreningsliv och det ideella. Även det administrativa och att organisera grejor, att föra ihop människor, att vara en av dem som skapar de möjligheterna. Just nu pluggar jag och har också tiden att göra det här. 

Du har varit med på flera sommaraktiviteter. Varför är sommarkompis viktigt? 

Det kan vara svårt att få vänner och skapa sådanna här sammanhang. De är nice att föra ihop både frivilliga och deltagare, och det verkar som de tagit till sig varandra naturligt. Även deltagare från olika boenden har funniit varandra trots språkbarriärer dem emellan. Och det är imponerande och skönt att se dem kommunicera och med enstaka ord och symboler. Vi spelade brännboll och det behövdes nästan inga ord, de bara tog till sig det direkt. Mångfald i språk är är alltid något bra, och det blev ett utbyte där.

 

Vad motiverar dig? 

Det humanitära. Jag har ett stort intresse av människor och att kunna knyta an, att kunna hjälpa människor hur klyschigt det än låter. 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Lediga Uppdrag