Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Medspelare- Barnkonventionen i Praktiken

Medspelare är en workshop som vi kör för barngrupper och är en metod baserad på Barnkonventionen, med fokus på att verkliggöra Barnkonventionen hos de vi möter.
Medspelare är en workshop som vi kör för barngrupper och är en metod baserad på Barnkonventionen, med fokus på att verkliggöra Barnkonventionen hos de vi möter.

Medspelare -  en workshop om barns rättigheter

Visste du att du har rättigheter som ung person? Röda Korsets Ungdomsförbund satsar på att utbilda aktiva inom föreningslivet i hur de kan förverkliga Barnkonventionen.Nyckeln är att barnen själva blir proffs på sina rättigheter.

Vill håller oftast workshopen för idrottsföreningar men kan även hålla workshopen för skolor och för organisationer. Passet är utformat efter en träningstid och vi vänder oss till barn från 6 år och uppåt. Längre ner på hittar du information om hur du bokar in workshopen Medspelare. 

Barnkonventionen gäller överallt och hela tiden 
Satsningen är högaktuell då Barnkonventionen blev lag 1 januari 2020. Workshopen är ett verktyg för att arbeta med Barnkonventionen inom er förening. Det är en bra metod där samtliga i föreningen får möjlighet att komma till tals och funkar även utmärkt som teambuilding. 

Boka din workshop! 
På grund av covid -19 kommer varje bokning att en bedömning att göras om workshopen kan utföras säkert utifrån antal, lokal och reslängd för frivilliga eller personal. Välkommen att boka så återkommer vi.

Vi kan ta emot bokningar där vi för närvarande ha workshopledare och det är i dessa städer:

  • Göteborg
  • Stockholm
  • Uppsala

Vill du boka Medspelare? 
Mejla din förfrågan till stina.wenno@redcross.se

 

Medspelare drivs med hjälp av stöd från Västra Götalandsregionen.

 

 

 

Ge av din tid

Vi har alltid många lediga frivilliguppdrag, hitta det som passar just dig.

Bli volontär idag!
Stina Wennö

Projektledare Medspelare