System och samarbeten inom Röda Korset

Rednet

Svenska Röda Korset har en sida som heter Rednet – där information som rör hela röda kors-rörelsen samlas. Sidan är till för alla som är en del av rörelsen – såväl medlemmar, frivilliga, förtroendevalda och anställda. Här lägger Svenska Röda Korset upp interna nyheter, information om kampanjer, info om bidrag med mera. Det är även möjligt för medlemmar och frivilliga att dela nyheter och artiklar genom Öppna bloggen.

Rednet är helt öppet och behöver inget inlogg.

Redy

Redy är Svenska Röda Korsets medlemssystem, som används av både Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund. I Redy går det att få medlemsstatistik, kontaktuppgifter till alla era medlemmar och det går att uppdatera vilka som har förtroende- och frivilliguppdrag inom föreningen. Postmottagare i föreningen och föreningens bankuppgifter registreras också i Redy.

Läs mer om Redy i kapitlet om Värva och vårda medlemmar, där finns även bilagor med instruktioner om hur programmet fungerar.

För att få tillgång till Redy kan du följa instruktionerna på Rednet.

Reachmee

ReachMee är vårt digitala rekryteringsstöd som underlättar en del av hela frivilligrekryteringsprocessen – nämligen att sprida annonsen digitalt, matcha rätt person med rätt uppdrag och hitta nya frivilliga till verksamheten. 

I ReachMee finns rekryteringsmallar som ni kan använda er av. Vi har förberett mallar för de flesta av våra verksamheter. I rekryteringsmallen finns en annonstext med info om Röda Korsets Ungdomsförbund, verksamheten och vem som söks för uppdraget. Du kan redigera alla annonser så de passar just din verksamhet – men du kommer ha något att kunna utgå ifrån. Det finns även förinställda frågor som är en del av annonsen, för att du som rekryterare ska kunna ställa frågor som de sökande får svara på när de söker uppdraget. Du kan själv redigera frågorna eller lägga till/ta bort så de passar just din rekrytering. 

Läs mer om hur du gör för att få tillgång till Reachmee på Rednet.

Kretsar

Kretsar är namnet på Röda Korsets motsvarighet till lokalföreningar. I Sverige finns det drygt 900 kretsar, hitta den närmsta kretsen på Röda Korsets hemsida. Det finns många fördelar med att samarbeta med en Röda Kors-krets. Till exempel kan en hjälpas åt vid rekrytering, dela på deltagaravgifter vid mässor, ordna infoträffar tillsammans och dela på möteslokaler. Hos vissa kretsar går det att söka pengar, vissa kretsar vill ha hjälp i sin secondhand-butik och andra kan hjälpa en med styrelsearbete. Tillsammans är ni ETT Röda Kors på er ort! Ta hjälp av varandra och stötta varandra.

Nästa kapitel

Är du verksamhetsledare för en verksamhet i Röda Korsets Ungdomsförbund? Eller är du kanske intresserad av att ta lite mer ansvar i den verksamheten du redan är frivillig i? Hurra! Då är detta kapitel något för dig.

Leda verksamhet