Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Tillsammans med oss kan du vara med och arbeta för ett tryggare samhälle för barn och unga i Uppsala! Som ett av få ungdomsförbund driver vi varje dag sociala verksamheter för de som behöver oss mest. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna och läxhjälp, kompisgrupper och anonyma chattkompisar på eftermiddagar och kvällar.

Mer information om våra verksamheter och hur du anmäler dig hittar du i spalten till vänster.

Vill du vara med oss och stötta vårt arbete kan du också bli medlem i ungdomsförbundet här. Du kan också följa oss på Facebook där vi uppdaterar om våra aktuella evenemang och utbildningar. Kika gärna in på vår Instagram också. Där lägger vi upp bilder av vad som händer i föreningen och våra verksamheter just nu.

Kärlek och respekt!

RKUF Uppsala

RKUF Uppsala

Vad vi gör i Uppsala

2000x1125 På flykt 2019 foto Linnea Colliander Celik 5.png

På flykt

På Flykt är ett rollspel som är framtaget för att skapa diskussion och väcka tankar kring hur det kan vara att tvingas lämna sitt hemland och ge deltagarna en konkret upplevelse av några av de situationer en flykting ställs inför.

Hör av dig om du vill hålla i workshops!
Medspelare_FOTO_Sandra_Sjunneson_2000x1125.jpg

Medspelare

Medspelare är en workshop där Röda Korsets Ungdomsförbund utbildar aktiva inom idrott i hur de kan förverkliga Barnkonventionen. Nyckeln är att barnen själva blir proffs på sina rättigheter.

Hör av dig om du vill hålla i workshops!
En frivillig hjälper en deltagare med läxorna på RKUF Malmös läxhjälp på Mötesplats Otto

Läxhjälp online

För att alla barn så få lika chans att klara skolan bedriver vi läxhjälp som är gratis och öppen för alla. Vi håller i läxhjälp online tisdagar, kl. 19-21.

Vill du vara med? Mejla oss
En frivillig hjälper en deltagare med läxorna på RKUF Malmös läxhjälp på Mötesplats Otto

Läxhjälp

Vi har läxhjälpsverksamhet på Stadsbiblioteket som ligger centralt i Uppsala, måndagar och tisdagar, kl. 15.30-19.00 (PAUS UNDER CORONA) Vi har även läxhjälp på olika flyktingboenden runt om i Uppsala. Tisdagar och torsdagar, kl. 19-21.

Vill du veta mer? Mejla oss
Två personer i höghöjdsbana skrattar med varandra.

Vänner Emellan Storträffen

Vänner Emellan Storträffen är en verksamhet som för samman nyanlända och etablerade ungdomar i Uppsala. Tillsammans hittar ungdomarna på roliga aktiviteter och bidrar till ökad integration och en meningsfull fritid bland Uppsalas unga. Storträffarna arrangeras ungefär en gång i månaden och exempel på aktiviteter är bakning, biobesök och skogsutflykt.

Vill du vara med? Hör av dig!!
Person sitter vid dator.

Jourhavande Kompis

Jourhavande Kompis är en chattjour för ungdomar upp till 25 år. Hit kan unga vända sig och prata om vad som helst, inget är för stort eller för smått. Det är helt anonymt.

Vill du bli frivillig? Mejla oss!
Linnea Arnoldsson förbereder frukost i Göteborg 2020.

Frukostklubben

Frukost är dagens viktigaste måltid och Frukostklubben är en verksamhet vars syfte är att erbjuda en bra och trygg start på dagen för högstadieelever genom att servera just frukost en gång i veckan. Frukosten är varierad med frukt, grönsaker, flingor och gott bröd.

Mejla oss om du vill bli del av vår grupp

Engagera dig i RKUF Uppsala

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Hur vill du engagera dig?