Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Vi är RKUF Uppsala! 

Tillsammans med oss kan du vara med och arbeta för ett tryggare samhälle för barn och unga i Uppsala! Som ett av Sveriges största ungdomsförbund driver vi flera sociala verksamheter i staden. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. För dig som vill engagera dig i ungdomspolitiska frågor så finns också vår workshop- och påverkansgrupp! Läs mer om våra verksamheter nedan.

Kontakta oss

 

Vill du se mer av oss - följ våra sociala medier! 

Du kan också följa oss våra sociala medier:
Facebook
Instagram 

RKUF Uppsala

RKUF Uppsala

Har du några frågor eller funderingar kring föreningen? Kanske vill du engagera dig eller samarbeta med oss på något sätt? Inga frågor är för stora eller små – hör av dig till oss! If you have any questions or thoughts, you’re always welcome to contact us.

Vad vi gör i Uppsala

Uppsala

Läxhjälp Stadsblioteket

Vi driver läxhjälpsverksamhet på Stadsbiblioteket i Uppsala, måndagar och tisdagar, kl. 15-19. Både grundskole- och gymnasieelever är välkomna. Vi söker frivilliga med olika ämneskompetenser. Du behöver inte vara utbildad pedagog, du får alltid utbildning för uppdraget. Du åtar du dig att engagera dig minst ett tillfälle per månad.

Uppsala
Måndag, tisdag: 15:00- 19:00
Uppsala

Frukostklubben

Frukost är dagens viktigaste måltid och Frukostklubben är en verksamhet vars syfte är att erbjuda en bra och trygg start på dagen för högstadieelever genom att servera just frukost en gång i veckan. Vår Frukostklubb har legat på paus under en tid - men för tillfället arbetar vi för att återstarta. Hjälp oss genom att engagera dig i Frukostklubben!

Uppsala

Påverkansgruppen

Inom påverkansgruppen får du diskutera ungdomspolitiska frågor och bidra med något av följande: skriva inlägg på sociala medier eller debattartiklar, illustrera grafiskt material, fotografera eller anordna events och panelsamtal. Som ledamot här får du utbildning och ett flexibelt uppdrag.

Uppsala

Jourhavande kompis

Jourhavande Kompis är en chattjour för ungdomar upp till 25 år. Hit kan unga vända sig och prata om vad som helst. Både frivilliga och deltagare medverkar helt anonymt. Som frivillig i Uppsalagruppen bemannar du chatten minst två vardagskvällar i månaden. Du får utbildning inför uppdraget.

Uppsala

Läxhjälp Online

Genom läxhjälp online når vi elever över hela Sverige som behöver hjälp med olika skolämnen. Som frivillig i Uppsalagruppen bemannar du verksamheten tisdagar kl. 19-21. Vi söker frivilliga med olika ämneskompetenser. Du behöver inte vara utbildad pedagog, du får alltid utbildning för uppdraget. Du åtar du dig att engagera dig minst ett tillfälle per månad.

Uppsala

På Flykt

På Flykt är ett rollspel/en workshop som är framtaget för att skapa diskussion och väcka tankar kring hur det kan vara att tvingas lämna sitt hemland och ge deltagarna en konkret upplevelse av några av de situationer en flykting ställs inför. På Flykt riktar sig till både politiker, skolklasser och den som helt enkelt vill få en större förståelse för hur det kan vara att fly från sitt land.

Uppsala

Vänner Emellen Storträffen

Vänner Emellan Storträffen är en verksamhet som för samman nyanlända och etablerade ungdomar i Uppsala. För närvarande är verksamheten pausad, men ifall någon är intresserad att engagera sig och starta upp den igen - hör av er!

Engagera dig i RKUF Uppsala

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?