Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Välkommen till Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Här samlas vi Göteborgsbaserade RKUF:are som har en vilja att på ett eller annat sätt ta vara på jorden och dess innehåll. Det kan innebära att chatta med ungdomar som känner sig ensamma, hjälpa andra med läxor, arrangera ett seminarium, sprida vårt budskap på mässor eller åka till ett ankomstboende för nyanlända asylsökande. Listan tar slut där vår fantasi gör det. Kika gärna in bland våra verksamheter här till vänster för att lära dig mer!

Att vara medlem hos oss är att ställning och visa att du bryr dig om barn och unga, deras hälsa, skolgång, rättigheter, fritid, åsikter, psykiska (o)hälsa och så mycket mer! Om du blir medlem så är du bara någon minut ifrån att vara en del av vår gemenskap! Du hittar en länk längst ner på sidan.

Vill du hålla dig uppdaterad på vårt arbete så finns vi även på Instagram: rkufgbg, och på Facebook: Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

RKUF Göteborg

RKUF Göteborg

Vad vi gör i Göteborg

Göteborg

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en anonym chattjour för alla upp till 25 år. Hör av dig om du vill bli en Jourhavande kompis eller om du vill veta mer!

Göteborg

Läxhjälp Online

Behovet för elever att få läxhjälp försvinner inte i och med Covid-19. Vi har därför en digital läxhjälp för elever som går i grundskola och på gymnasiet. Hör av dig om du vill bli frivillig i vår digitala läxhjälp eller om du har frågor kring den!

Göteborg

Eventgruppen

Vår eventgruppen syftar till att väcka engagemang för globala frågor hos framförallt ungdomar och detta gör vi genom att anordna olika former av event! Vi informera om RKUFs olika verksamhetsområden, värderingar och uppdrag genom event såsom klädbytardagar, workshops på gymnasieskolor och föreläsningar. Som frivillig har du möjlighet att vara med, utforma och hjälpa till på de olika event som vi tillsammans anordnar! Hör av dig om du vill vara med, eller om du har frågor.

Göteborg

Frukostklubben

Vi två frukostklubbar tillsammans med två högstadieskolor i Göteborg. i Frukostklubben äter våra engagerade frukost tillsammans med de elever som vill komma och delta. Våra frivilliga gör i ordning frukosten, äter tillsammans med eleverna och städar sedan undan. Maila om du vill du vara med och hjälpa till eller har du frågor!

Göteborg

Kompisgruppen

I kompisgruppen träffas frivilliga och unga som bor på ett boende för ensamkommande en gång i veckan och gör massa roliga saker tillsammans. Vad vi hittar på när vi ses bestämmer vi tillsamans! Vill du vara med i Kompisgruppen? Skriv till oss

Göteborg

Kompisgrupp RKC

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade eller torterade, RKC, hjälper människor som lider av trauman från krig, tortyr eller svåra flyktupplevelser. I vår Kompisgrupp åker vi dit och gör ni olika aktiviteter tillsamans. Eftersom detta kommer vara en nystartad grupp har du som frivillig möjlighet att vara med från början och påverka gruppens upplägg. Maila oss om du vill vara med, eller vill veta mer!

Göteborg

Läxhjälp Bergsjön

Vi har gratis Läxhjälp i Bergsjön där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga, känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag: 17:00 - 18:30
Göteborg

Läxhjälp Gårdsten

Vi har gratis Läxhjälp i Gårdsten där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Måndag, Tisdag, Onsdag 17:30 - 19:00
Göteborg

Läxhjälp Lundby

Vi har gratis Läxhjälp i Gårdsten där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag 17:00 - 19:00
Göteborg

Läxhjälp Södra Biskopsgården

Vi har gratis Läxhjälp i Södra Biskopsgården där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Måndag, Onsdag 17:00- 19:00
Göteborg

Läxhjälp Norra Biskopsgården

Vi har gratis Läxhjälp i Norra Biskopsgården där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag, Torsdag 17:30 - 19:30
Göteborg

Läxhjälp Möndal

Vi har gratis Läxhjälp i Möndal där frivilliga läser läxor med de som kommer och vill ha stöttning med sin läxa. Vi söker hela tiden fler frivilliga - känner du dig peppad? Maila oss!

Göteborg
Tisdag 17:00 - 19:00
Göteborg

Medspelare

Medspelare är en workshop som vänder sig till lag eller träningsgrupper från 6 år och uppåt. De unga idrottarna lär sig om sina rättigheter i Barnkonventionen och hur de kan förverkliga den genom sin idrott. Medspelare en helt ny verksamhet för i år som söker nya frivilliga! Vill du vara med och hjälpa till i uppstarten? Maila oss!

Göteborg

På Flykt

Workshopen På Flykt är en textbaserad workshop som är framtaget för att öka förståelsen för vad det innebär att vara på flykt från sitt hemland. Workshopen hålls i skolor för skolklasser av frivilliga, och det är alltid minst 2 frivilliga som håller i varje workshop. Vill du veta mer? Maila till Marta Lund så berättar hon mer!

Göteborg

Transit

Vi är en besöksgrupp som på måndagskvällar åker ut till ankomstboendet på migrationsverket utanför Göteborg, där vi träffar vi människor som precis har kommit till Sverige som söker asyl. Vårt syfte med verksamheten är att barnen på boendet skall få möjligheten att leka och vara som andra barn. Vill du vara med och göra vardagen för dessa barn lite bättre? Hör av dig till oss!

Kontakta Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg

Fältet är obligatoriskt.
Ange en giltig e-postadress.
Fältet är obligatoriskt.

Hittar du inte det du letar efter?