Hjälp oss rekrytera kandidater till världens största humanitära rörelse - bli valberedare!

Plats: Uppsala

Röda Korsets Ungdomsförbund är ett av Sveriges största ungdomsförbund där fokuset är att barn och unga ska ha en trygg vardag, där deras rättigheter tas tillvara. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Uppsalas lokalförening är en av förbundets största med cirka 1700 medlemmar. Vi finns i barn och ungas vardag, med frukostklubbar på morgnarna, och läxhjälp samt chattverksamhet på kvällarna. Vi driver också ungdomspolitiska frågor genom vår påverkansgrupp. Som engagerad blir du del av världens största humanitära rörelse som har ambition att stärka ungas röst i samhället.

Arbetsuppgifter!
Som en av två eller tre valberedare föreslår du nya kandidater till föreningens kommande styrelse och andra förtroendevalda. Du blir därför viktig i att säkerställa föreningens framtid genom att intervjua och hitta nya drivna till verksamheten.

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!
Som valberedare får du gå igenom en digital introutbildning. Du behöver inte tidigare erfarenhet av liknande uppdrag. Det viktigaste är att du finner ett intresse för föreningen och att du står bakom förbundets värderingar. Resten lär vi oss tillsammans. Det spelar heller ingen roll huruvida du fortfarande går på gymnasiet, pluggar på universitet eller om du till och med har börjat jobba - sök oavsett! Eftersom vi är ett ungdomsförbund behöver du vara yngre än 31 år.

Omfattning och plats?
Uppdraget är väldigt flexibelt. Du får gärna bo i Uppsala men uppdraget kan utföras helt på distans. Uppdraget tar cirka 3-4 timmar per månad och som intensivast från novemeber 2023 till februari 2024.

Undrar du något kring uppdraget?
Hör av dig till valberedning.rkuf.uppsala@gmail.com eller rkuf.uppsala@redcross.se så svarar vi på alla frågor!

 

Kontaktperson

Brendan R. Joseph
Ordförande RKUF Uppsala

brendan.rajakumar@redcross.se


Ansök