Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Sommarkompis 2022

Plats: Stockholm

Vill du göra skillnad i sommar? Röda Korset Ungdomsförbund Stockholm söker frivilliga till Sommarkompis!

Tidsperiod: utbildning och uppstartsmöte i slutet av juni; aktiviteter mellan 1:a juli till 31:a augusti 

Senast ansökan: 20 juni 2022.

Vi söker dig som är 16 år eller äldre och erbjuder dig en möjlighet att engagera dig och tillsammans med likasinnade delta som sommarkompis under sommarens aktiviteter. Uppdraget innebär att du som frivillig eller verksamhetsledare kommer anordna och delta vid dessa aktiviteter tillsammans med ensamkommande ungdomar där du utgör ett viktigt stöd under sommarveckorna.

När skola och andra fritidsaktiviteter tar paus under sommaren uppstår ett tomrum för många unga och särskilt för nyanlända barn och ungdomar. Genom projektet Sommarkompis fyller vi detta tomrum genom att delta i aktiviteter tillsammans och skapa en trygg och meningsfull fritid. Deltagarna i projektet kommer vara upp mot 20 ensamkommande ungdomar och tillsammans med andra frivilliga och verksamhetsledare kommer du planera och genomföra aktiviteter i syfte att stötta deltagarna och skapa en positiv tillvaro. Ditt ansvar ligger i att tillsammans med övriga frivilliga och verksamhetsledare planera och utforma hur sommarens aktiviteter kommer se ut och tillsammans leder ni verksamheten framåt. Är du under 16 år krävs vårdnadshavares godkännande.

Projektet är mycket uppskattat och under tidigare år har sommarkompis varit en av sommarens höjdpunkter för deltagarna där de fått möjlighet att exempelvis åka till Gröna Lund över en dag.

Vem är du?

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull, positiv och sympatisk. Även om tidigare erfarenhet av volontärarbete inte är ett krav, ser vi det som meriterande. Du ska ha en genuin vilja och intresse av att hjälpa och bidra till andra människors välmående. Vi ser även att du tar ansvar för det förtroende som uppdraget innebär och bidrar till en positiv miljö med individen i centrum.

Minimiåtagande:

Samtliga möten och förberedelser inför Sommarkompis kräver obligatorisk närvaro eftersom det är här du utbildas och tar del av den kompetens och kunskap som krävs för att leda projektet i linje med RKUF:s grundprinciper. Du ska även delta vid minst tre aktiviteter under sommaren och eftersom Sommarkompis pågår under ett begränsat antal veckor, ser vi gärna att du deltar så mycket som möjligt. Meddela i din ansökan om det är några dagar/veckor du inte kan vara med.

Tid och plats:

Sommarkompis kommer pågå mellan vecka 27 till 34 (1:a juli till 31:a augusti) och tanken är att aktiviteter ska anordnas minst en gång i veckan eller varannan veckan beroende på volontärs tillgänglighet. Det är du som tillsammans med övriga frivilliga och verksamhetsledare utformar aktiviteterna men förslagsvis sker de under en heldag på helger och eftermiddag eller kväll på vardagar. I slutet av juni kommer du utbildas i hur du som volontär ska arbeta som sommarkompis. Vid detta tillfälle får du även möjlighet att träffa övriga volontärer och tillsammans med dem starta upp planeringsarbetet (preliminärt datum är 20:e juni) Viktigt att tänka på är att du kommer att behöva lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister (blankett för registerutdrag: övrigt arbete och kontakt med barn) och behöver således beställa ett snarast. Ansök till sommarkompis senast 20 juni 2022.

 

Vi söker i nuläget både frivilliga och verksamhetsledare. Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Tveka inte att söka och få möjligheten att engagera dig för ett högre syfte där du tillsammans med likasinnade gör en viktig insats för andra människor. Genom ditt engagemang får du värdefull ledarskapsutbildning och erfarenhet samt arbetsintyg och referens till ditt CV.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas vi ses i sommar!

Kontaktperson

RKUF Stockholm

0761901367
rkuf.stockholm@redcross.se


Ansök