Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

RKUF Västerås söker ny styrelseordförande!

Plats: Västerås

Styrelseuppdrag Röda Korsets Ungdomsförbund Västerås

Röda Korsets Ungdomsförbund Västerås söker just nu ännu en engagerad, ung person som vill göra skillnad för barn och unga på posten som styrelseordförande!

Som förtroendevald i en av Röda Korsets Ungdomsförbunds lokalföreningar är du en del av en bred ungdomsrörelse som ständigt arbetar för ett mer humant samhälle för barn och unga. Genom ditt uppdrag som ordförande i styrelsen har du stor möjlighet att påverka och utveckla föreningen och organisationen, samtidigt som du utvecklas personligen.

Ordförande är den ytterst ansvariga i föreningen och den som leder styrelsearbetet och samordnar föreningens övergripande arbete. Ordförande ansvarar för att tillsammans med styrelsen skapa mål och strategier för sin förening, och för att planering, budgetering och uppföljning görs på rätt sätt.

Ordförande skall inte göra allt arbete själv utan snarare ta initiativ kring att samordna, delegera och leda arbetet framåt. Hens uppgift är att se till att alla i styrelsen tillsammans är med och utvecklar föreningen. På det sättet blir styrelsearbetet mycket roligare eftersom alla deltar i arbetet. 

Tidigare engagemang i idéburna organisationer eller erfarenhet av styrelsearbete är starkt meriterande, men inget krav. Vi lär oss tillsammans! Röda Korsets Ungdomsförbund erbjuder även styrelseutbildning för uppdraget och löpande stöd.

Ta chansen att göra skillnad. Hör av dig till oss och skicka in din intresseanmälan idag!


Undrar du något kring uppdraget?

Hör av dig till rkuf.forening@redcross.se så svarar vi på alla frågor.

Specifika önskemål eller information:

Inga förkunskaper krävs, med nyfikenhet och engagemang i frågorna kommer du långt. Det enda kravet är att du är under 31 år. Du är varmt välkommen att höra av dig med dina frågor om uppdraget, och dina idéer.

I Västerås finns också en Rödakorskrets, som Ungdomsförbundet samverkar med.

Var genomförs uppdraget:

I Västerås kommun

Varför engagera sig?

· Du är med och gör skillnad för barn och unga i Västerås
· Du träffar andra likasinnade unga personer i Västerås-området
· Du blir en del av en världomspännande rörelse som jobbar för humanitet och allas lika värde
· Du är med och påverkar för barns rättigheter
· Du får lära dig mer om föreningsliv, styrelsearbete och utvecklas personligen otroligt mycket!

Kontaktperson

Röda Korsets Ungdomsförbund Föreningsutvecklarna


rkuf.forening@redcross.se


Ansök