Just nu söker RKUF Göteborg fler frivilliga till Transitgruppen!

Plats: Mölndal

Du behövs! Volontärer är grunden i vår organisation. Som volontär hos oss är du del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Det är ett av världens största humanitära nätverk. Vi är en organisation där medlemmar bestämmer. Vi har både fysiska och digitala verksamheter som bidrar till ökad humanitet och medmänsklighet. Vi vill att barn och unga ska ha en trygg vardag och vi vill se till att deras rättigheter möts!

Vill du göra skillnad och stå upp för barn och ungas rättigheter? Att vara volontär kan innebära allt från att skapa gemenskap och stötta unga i behov, till att stärka unga genom ökad kunskap och makt. Tillsammans mobiliserar vi barn och unga och står upp för deras rättigheter!

Om uppdraget

Just nu söker vi dig som vill engagera dig i Transitgruppen som en gång i veckan besöker Migrationsverkets boende för flyktingar i Kållered.

RKUFs Transitgruppen finns för att ge möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid för barn och unga i en extra utsatt situation. På boendet möter du barn som tillsammans med sin familj eller ensamma flytt till Sverige och befinner sig i transit, det vill säga som väntar på att få sin asylansökan prövad och som bor där tillfälligt innan de placeras i en kommun.

Uppdraget:
Som aktiv i Transitgruppen genomför du, tillsammans med andra frivilliga, besök och aktiviteter för barn en gång i veckan. För många av barnfamiljerna är besökstillfället det roligaste mötet på veckan. Några aktiviteter som barnen tycker är roliga är exempelvis att måla med vattenfärger, pyssla, ansiktsmålning och spela spel.

Inför ditt uppdrag går du en obligatorisk utbildning. 

Vi söker dig som:
  • Är ansvarsfull. I arbetet med barn är det extra viktigt att du är ansvarsfull för att barnen och familjerna ska känna sig trygga med dig.
  • Gärna är kreativ och påhittig för att komma på roliga aktiviteter med barnen.
  • Är lyhörd och samarbetsvillig. Som frivillig i en grupp är det viktigt att man kan prata med varandra och hjälpas åt när det behövs.
  • Kan engagera dig minst 2 gånger i månaden.
  • Vill göra skillnad för barn och unga!

Hoppas att du vill vara med som frivillig i detta viktiga arbete! Välkommen att höra av dig med din ansökan.

 

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!

Kontaktperson

Transitgruppen RKUF


transit.goteborg@gmail.com


Ansök