Bli ekonomisk revisor för Röda Korsets Ungdomsförbund i Skellefteå!

Plats: Skellefteå

Du behövs! Volontärer är grunden i vår organisation. Som volontär hos oss är du del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Det är ett av världens största humanitära nätverk. Vi är en organisation där medlemmar bestämmer. Vi har både fysiska och digitala verksamheter som bidrar till ökad humanitet och medmänsklighet. Vi vill att barn och unga ska ha en trygg vardag och vi vill se till att deras rättigheter möts!

Om uppdraget

Som ekonomisk revisor kollar du att föreningens ekonomi skötts på rätt sätt under verksamhetsåret. Detta gör du genom att granska föreningens bokföring. Du granskar bokföringen genom att se över föreningens resultat- och balansräkning samt att kolla att kostnader och överföringar är rätt redovisade. Under föreningsårsmötet lämnar du ett besked till medlemmarna om hur styrelsen har skött ekonomin under året.

Som ekonomisk revisor:

  • Får du lära dig mer om föreningsekonomi.
  • Träffar du andra unga människor som brinner för barn och ungas rättigheter.
  • Är du med och gör skillnad för barn och unga i ditt område.
  • Blir du del av den globala rödakors- och rödahalvmånerörelsen.

Vi söker dig som:

  • Har en grundläggande förståelse för ekonomi.
  • Vill lära dig mer om föreningsekonomi.
  • Har ett intresse för barn och ungas rättigheter.

Att vara ekonomisk revisor är både intressant och viktigt. Som ekonomisk revisor är du en av lokalföreningens viktigaste kontrollfunktioner. Tycker du att detta låter som ett spännande uppdrag? Anmäl ditt intresse idag och var med och bidra till ett bättre samhälle för barn och unga i Sverige!

Kom som du är - vi lär oss tillsammans!

Kontaktperson

Hedvig Forsgren
Ordförande Rkuf Skellefteå
0738420307
rkuf.skelleftea@redcross.se


Ansök