Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Läs mer om kakor

Är du RKUF Västerås nya kassör?

Plats: Västerås

Styrelseuppdrag som kassör hos Röda Korsets Ungdomsförbund Västerås

Röda Korsets Ungdomsförbund Västerås söker just nu en engagerad kassör till styrelsen, som vill göra skillnad för barn och unga!

Som förtroendevald i en av Röda Korsets Ungdomsförbunds lokalföreningar är du en del av en bred ungdomsrörelse som ständigt arbetar för ett mer humant samhälle för barn och unga. Genom ditt uppdrag i styrelsen har du stor möjlighet att påverka och utveckla föreningen och organisationen, samtidigt som du utvecklas personligen.

Kassören är styrelsens ekonom men är inte på egen hand ansvarig för föreningens ekonomi. Det är styrelsen i sin helhet som är ytterst ansvarig för föreningens ekonomi, men kassören har som uppdrag att fokusera extra på de ekonomiska delarna.

Kassören ansvarar för att föreningens ekonomi sköts enligt uppsatta regler och håller  styrelsen informerad om den ekonomiska situationen. Under året är det kassören som ansvarar för dom ekonomiska rutinerna, såsom att betala räkningar, hantera utlägg och att löpande sköta bokföring.


Tidigare engagemang i idéburna organisationer eller erfarenhet av styrelsearbete eller som kassör är starkt meriterande, men inget krav. Vi lär oss tillsammans! Röda Korsets Ungdomsförbund erbjuder även styrelseutbildning och kassörutbildning för uppdraget och löpande stöd.

Ta chansen att göra skillnad. Hör av dig till oss och skicka in din intresseanmälan idag!

 

Undrar du något kring uppdraget?
Hör av dig till rkuf.forening@redcross.se så svarar vi på alla frågor.

Specifika önskemål eller information:
Inga förkunskaper krävs, med nyfikenhet och engagemang i frågorna kommer du långt. Det enda kravet är att du är under 31 år. Du är varmt välkommen att höra av dig med dina frågor om uppdraget, och dina idéer.

I Västerås finns också en Rödakorskrets, som Ungdomsförbundet samverkar med.

Var genomförs uppdraget:
I Västerås kommun

Varför engagera sig?
· Du är med och gör skillnad för barn och unga i Västerås
· Du träffar andra likasinnade unga personer i Västerås-området
· Du blir en del av en världomspännande rörelse som jobbar för humanitet och allas lika värde
· Du är med och påverkar för barns rättigheter
· Du får lära dig mer om föreningsliv, styrelsearbete och utvecklas personligen otroligt mycket!

Kontaktperson

Röda Korsets Ungdomsförbund Föreningsutvecklarna


rkuf.forening@redcross.se


Ansök